Бюджетът за туризма трябва да бъде увеличен, тъй като предвид обстоятелствата

...
Бюджетът за туризма трябва да бъде увеличен, тъй като предвид обстоятелствата
Коментари Харесай

Хотелиери искат актуализация на бюджета и повече пари за туризма

Бюджетът за туризма би трябвало да бъде повишен, така като предвид събитията доста хотели няма да отворят порти за идния зимен сезон. Това съобщи Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
Прочетете още
" Има сериозен дефицит по най-различни пера. В тази връзка би трябвало да бъде гласуван напълно различен бюджет ”, безапелационен е Миланов. Според него актуализацията на държавния бюджет е наложителна.

Зам.-председателят на БХРА изяви мнение пред NovaNews, че трябват действителни стопански дейности, които да дадат подтик на отрасла. От Асоциацията са изготвили лист с най-наболелите проблеми, които пречат на туризма.

Междувременно хотелиери в зимните курорти упорстват страната да поеме част от разноските им за отопление през идния сезон. Tова оповестиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Кирил Зашев е притежател на хотел в Банско. Казва, че в планинския курорт чакат мощен сезон, само че все пак ги тормозят високите цени на газа и електрическата енергия. По думите му електроразпределителните сдружения изискват предплатени заплащания и от хотели, и от ресторантьорския отрасъл.

„ Очакваме 10-15 до 20% растеж в сметките за отопление ”, сигнализира хотелиерът. По думите му това би могло да банкрутира фамилни хотели. Очаква и скок в цените на услугите, които се оферират пт сектора.  Друг проблем, за който Зашев сигнализира, са украинските бежанци. Заради неналичието на постоянно държавно управление се смята, че програмата за тяхното настаняване в хотели ще бъде прекъсната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР